Bitef, početkom oktobra, pod sloganom ‘Snago, ne pristaj da budeš nečija’

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto> printscreen Bitef.rs
Podelite vest

Beogradski internacionalni teatarski festival (Bitef), 57. po redu, biće održan od 3. do 10. oktobra pod sloganom “Snago, ne pristaj da budeš nečija”, saopštili su danas organizatori.

Sa devet predstava u glavnom programu, publici će se predstaviti produkcije iz Nemačke, Litvanije, Mađarske, Švedske, Grčke, Burkine Faso, Belgije i Srbije, preneo je Beoinfo.

Festival će 4. oktobra otvoriti nemačka predstava “Deca sunca” Maksima Gorkog, u režiji slovenačke rediteljke Mateje Koležnik i produkciji Šaušpilhaus Bohuma.

Direktor Bitef teatra Miloš Latinović je kazao da selektorski tim festivala čine umetnički direktor Nikita Milivojević, dramaturškinja Tijana Grumić i producentkinja Ksenija Đurović, inače obe i koselektorke.

Milivojević je kazao da Bitef za njega predstavlja kontinuitet i da, kako je naveo, “postoji nešto što su u festival ugrađivali mnogi ljudi pre nas”.

“U tom smislu dugujem zahvalnost Ivanu Medenici, prethodnom umetničkom direktoru, s kojim smo se dogovorili da jednu njegovu ideju sačuvamo za ovo izdanje festivala”, kazao je Milivojević.

U pitanju je “dan prologa”, koji povezuje predstojeći sa prethodnim Bitefom, tako da će 3. oktobra biti igrana predstava “Božanstvena komedija”, u režiji Franka Kastrofa i produkciji Beogradskog dramskog pozorišta, koju je selektovao Medenica.

Festival su podržali Sekretarijat za kulturu Grada Beograda i Ministarstvo kulture Srbije, kao i ambasada Nemačke i Gete Institut.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x