Popović je rekao da se odgovor iz Vlade očekuje do četvrtka u 11 sati, a posle tog roka će nastaviti sa protestima.

Bivši radnici fabrike Zastava kamioni prete protestom u Beogradu, traže isplatu zaostalih zarada

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube RTV Kragujevac printscreen
Podelite vest

Bivši radnici kragujevačke fabrike “Zastava kamioni”, koja je u stečaju, zapretili su da će održati protest u Beogradu 31. marta, ukoliko do četvrtka ne dobiju pozitivan odgovor iz Vlade na molbu da im se zaostale zarade namire u 10 mesečnih rata do kraja godine.

Predstavnik bivših radnika  Milojko Popović danas je kazao da su molbu ranije prosledili i kabinetu predsednika države, predsednici Vlade i Ministarstvu privrede, kao i Gradu Kragujevcu.

Popović je rekao da će do petka za 326  radnika biti isplaćen drugi deo pomoći od po 50.000 dinara, koja je sa resornim ministarstvom dogovorena još u septembru prošle godine.

Zaposleni su u novembru primili prvi deo te jednokratne pomoći od 50.00 dinara. Njima je 40.000 dinara isplaćeno u 2020. godini.

Prema rečima Popovića, posle isplate pomoći preostaje još oko 130 miliona dinara duga na ime neisplaćenih zarada koji je nastao od 2014. do 2018. godine.

Radi se o dugu, dodao je, koji je priznat i u Ministarstvu privrede na osnovu izveštaja stečajnog upravnika, a to je iznos bez kamate i sudskih troškova.

Popović navodi da potraživanja nisu priznata za još 51 radnika, na čemu će takodje da insistiraju u pregovorima za nadležnima.

Bivši radnici firme “Zastava kamioni” protestovali su u ponedeljak u pešačkoj zoni u centru Kragujevca, posle čega su pola sata blokirali pešački prelaz kod zgrade nekadašnjeg “Ureda”, kako su naveli, u znak upozorenja nadležnima.

Popović je rekao da se odgovor iz Vlade očekuje do četvrtka u 11 sati, a posle tog roka će nastaviti sa protestima.

Predvideli su odlazak za Beograd gde će 31. marta održati protest ispred Skupštine, kao i šetnju do Ministarstva privrede.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x