Bjelić i Jovanović odbacili navode predsednika Srbije: Neće biti logorske vatre u Beogradu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ivan Bjelić, aktivista, foto: YouTube N1 printscreen
Podelite vest

Aktivista Ivan Bjelić i lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta su negirali tvrdnju predsednika Srbije Aleksandra Vučića o navodnoj nameri opozicije da zapali logorsku vatru u centru Beograda tokom narednih protesta zbog decembarskih izbora i zahteva da se ponove.

Vučić je na Televiziji Pink, upitan o najavama narednih protesta opozicije i navodnom “paljenju logorske vatre”, rekao da će to samo “uništiti malo asfalt i praviti gužvu”, ali da će i to “biti popravljeno”.

“Dok nikoga ne tuku i ne ulaze na silu u institucije, neka rade šta hoće”, rekao je Vučić.

Bjelić i Jovanović čiji Ekološki ustanak je deo opozicine koalicije “Srbija protiv nasilja” su za televiziju N1 rekli da je izjavaa Vučića zastrašivanje naroda i pokušaj predstavljanja studenata kao huligana.

“Neće biti ni drva ni logorske vatre”, jer, kako su napomenuli za N1, aktivisti koji su nedavno u Beogradu 24 časa proveli na blokadi ulice, “nisu hteli da spremaju ni pasulj na plinu”.

“To što oni pričaju je samo zastrašivanje naroda kad nas vide na ulici da budu, da ustuknu malo da pomisle da smo vandali, huligani i slično”, kazao je Bjelić povodom izjave Vučića.

Jovanović je ocenio da Vučić takvim izjavama “i dalje plaši narod”.

“To se njemu mota po glavi i dalje plaši narod da će opozicija da pali lomače, ovog puta samo da ga upozorim da ćemo ga čekati”, rekao je Jovanović.

Predstavnici koalicije “Srbija protiv nasilja” koja tvrdi da su izbori 17. decembra pokradeni i traži njihovo poništivanje, ranije su najavljivali da će se protesti nastaviti posle praznika, ali datum nije saopšten.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x