Bjelogrlić: Svi resursi režima su upregnuti kako bi diskvalifikovali ‘ProGlas’

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/MILOS MISKOV)
Podelite vest

Glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić, jedan od tvoraca inicijative javnih ličnosti “ProGlas”, izjavio je sinoć da se okupljeni oko te inicijative pre svega obraćaju nezadovoljnim građanima u Srbiji, uz ocenu da je aktuelna vlast u tome videla opasnost.

On je u emisiji “Utisak nedelje” na televiziji Nova S naveo da su zbog toga “usledili napadi na osnivače ‘ProGlasa’ i samu inicijativu”.

“Ovoliku posvećenost napadima na svakoga od nas i na ‘ProGlas’, mislim da su svi resursi režima upregnuti kako bi se diskvalifikovao ‘ProGlas’. Mi smo se obratili nezadovoljnim ljudima, među njima su i oni koji glasaju za vladajuću partiju”, ocenio je Bjelogrlić.

Dodao je da ta inicijativa nikome nije poručila za koga treba da glasaju, uz ocenu da je “tu režim prepoznao opasnost”, preneo je portal Nova.rs.

Profesorka Tehnološko-metalurškog fakulteta Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović, takođe jedna od inicijatorki “ProGlasa”, takođe je istakla da tekst te inicijative nije opozicioni dokument.

“Mislim da ovde govorimo o slobodnoj volji, govorimo o tome da se iskaže slobodna volja svakog državljanina. To je ono za šta se mi zalažemo, a ne za dirigovano glasanje”, kazala je Popović, nekadašnja rektorka Univerziteta u Beogradu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x