Blokada puta kod Požege završena bez incidenata

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Blokada puta Požega-Kosjerić u mestu Pesak kod Požege završena je u 16.00 sati i protekla je bez incidenata, uz prisustvo oko dve stotine gradjana. Za vreme blokade formirana je kilometarska kolona automobila iz pravca Valjeva i sa Divčibara, ali se vozači nisu bunili i strpljivo su sačekali kraj blokade puta.

U toku trajanja blokade puta propuštana su kola u kojima su bila mala deca ili bolesne osobe.

Iz Udruženja „Zaštitimo Dobrinje i okolinu“, koje je jedan od organizatora blokade, su naveli da će dalji postupci zavisiti od države od koje zahtevaju da se obustavi projekat „Jadar“ i prekine iskopavanje litijuma u mestu Dobrinje kod Požege i u celoj Srbiji.

Pored tog udurženja i ekološko udruženje „Za čist Kosjerić“ pozvalo je gradjane na blokadu puta kod Požege. Ekološke organizacije su istkle da je deset požeških sela i dva kosjerićka ugroženo projektom iskopavanja litijuma u Dobrinjskom basenu i da to ugrožava živote ne samo ljudi iz tog kraja.

Blokada puta kod Požege je održana pod sloganima „Blokada za život! Naša zemlja i naši životi nisu na prodaju“ i „Rio Tinto dalje nećeš moći“.

Za vreme blokade nije primećeno prisustvo uniformisane policije.

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x