Blokada saobraćajnica u više od 40 srpskih gradova

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

(foto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC/EV)
Podelite vest
Ekološki ustanak pozvao je  građane, organizacije, studente i javne ličnosti na okupljanje ispred Sava Centra (ulaz iz Milentija Popovića) u subotu 4.decembra već od 12h, odakle će se  krenuti u dvočasovnu mirnu blokadu auto-puta s početkom u 14 sati. Građanima koji se opredele za auto-blokadu preporučeno je da voze  usporeno (5km/h) od 14h na potezu od Bubanj Potoka do Aerodroma, do potpunog zaustavljanja.
Usporena vožnja će biti i na kružnim tokovima: Slavija, Autokomanda, Opština Novi Beograd, kao i po beogradskim mostovima.
“Važno je da svi građani obrate pažnju da zaustavna traka mora biti slobodna za prolaz hitnih službi”, navodi se u saopštenju Ekološkog ustanka.
Studenti će se okupiti ispred TC UŠĆE u 13h odakle će organizovano krenuti ka Sava Centru.
“Pozivamo i advokate da nam se nakon protesta na Andrićevom vencu pridruže u blokadi. Pozivamo policiju da stane na stranu građana, obezbedi mirne proteste i spreči sve eventualne provokacije”, saopštili su.
U Beogradu će blokada biti organizovana na lokacijama: Sava Centar, Autoput (Bubanj potok – Aerodrom), kao i na kružnim tokovima Autokomanda, Slavija i Opština Novi Beograd. Saobraćaj će biti blokiran i na Ibarskoj magistrali kod Umke i Bariča. zatim na Pančevačkom, Brankovim i Pupinovo mostu, kao i na Obrenovačkom putu kod Makiškog polja.
Blokade će biti organiozovane i u četrdeset  srpskih gradova i mesta: Novi Pazar, Kikinda, Novi Sad.,Požega, Niš, Veliko Gradište, Loznica, Smederevo, Nova Varoš, Užice, Prijepolje, Požarevac, Sremska Mitrovica, Toplica, Boljevac, Valjevo, Gornji Milanovac, Jagodina, Lazarevac, Kostolac, Leskovac, Subotica, Vlasotince, Šabac, Kraljevo, Kragujevac, Vršac, Topola, Pančevo, Čačak, Preljina, Kula, Bor, Užice, Aleksinac, Obrenovac, Aranđelovac, Zrenjanin, Zaječar i Apatin.
Ministarstvo unutrašnjih poslova uvelo je ranije broj za prijavljivanje blokada koje ometaju javni saobraćaj. Građani su pozvani da blokade prijave na broj  0800104103.
“Ekološki ustanak vas poziva da u subotu, tokom celog dana, masovnim zvanjem, uz pozdrave ministru, blokiramo broj i zajedno osujetimo podlu nameru režimskog davitelja”, naveli su.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x