Borović: Iako je nepristojan, kao advokat branio bih i Vučića

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube MINA video printscreen
Podelite vest

Advokat Borivoje Borović izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić uvek nepristojno reaguje kad nema argumente, ili kad se pomene Jovanjica, ili poruke sa Skaj aplikacije.

“Uvek kada nema argumente, ili kada se pomenu teme poput Jovanjice ili poruka preko Skaj aplikacije, dobijamo burnu reakciju predsednika (Aleksandra Vučića), koji na nepristojan i neprijateljski način komentariše stavove i činjenice po tom pitanju”, rekao je Borović u intervjuu za NIN.

Povodom uvreda koje mu je uputio Vučić nakon što je ocenio da je vrh političke vlasti ucenjen jer se mogu pojaviti neki transkripti razgovora sa Skaj aplikacije, kao što se dešava u Crnoj Gori, on je rekao da su vrlo zabrinjavajući ton i način izražavanja jednog predsednika.

Ipak, dodao je, “svi političari su moji potencijalni klijenti, pa ako se pojave razlozi, branio bih i samog predsednika, kao advokat”.

On je naveo da smo od inspektora koji su svedočili u predmetu Jovanjica saznali da su predmet njihove istrage bili i novi ministar policije i sadašnji šef Bezbednosno informativne agencije.

“Mnogi predstavnici vlasti su se direktno razotkrili, komentarišući ovaj predmet i sugerišući da se ukine pritvor Koluviji. S obzirom na to da vlast već ima tako veliku kontrolu nad policijom, tužilaštvom i sudstvom, a toleriše odlaganje sudskog postupka u jednom od ovih predmeta ravno 20 puta, očigledno je da se nosioci vlasti boje činjenica koje će biti iznesene na glavnom pretresu”, naveo je Borović.

On je rekao da su predstavnici vlasti pokazali apsolutno odsustvo empatije prema masakrima u školi “Vladislav Ribnikar” i kod Mladenovca od početka pa sve do današnjeg dana.

“Njihova osnovna ideja je da sve padne u zaborav, da se o tome ne govori, pa su uz pomoć punomoćnika oštećenih izveli celu akciju da se anketni odbor Skupštine Srbije time ne bavi. Očigledno je namera da se sve svali na oca K.K. kako bi se pokazalo da sistem nigde nije omanuo, a pritom se nigde ne pominju ni direktor škole, ni školski psiholozi u smislu njihove odgovornosti”, rekao je Borović.

Kako je istakao, “neverovatno, ali u očiglednom nemaru tužilačke i sudske vlasti u Mladenovcu vidimo elemente ne samo neodgovornosti, već i propuštanja službenih radnji, zato što je ta osoba bila pod zaštitom određenih službi”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x