Borović (Narodna stranka): Ekspo je projekat za bankrot Srbije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Borović izjavio je danas da je međunarodna specijalizovana izložba Ekspo 2027, koja će biti održana u Beogradu, “projekat za bankrot i zabijanje poslednjeg eksera u kovčeg dužničkog ropstva Srbije”.

“Ekspo će koštati 18 milijardi evra iz kredita i biće održan na 250.000 kvadratnih metara, a posle Beograda, ta izložba će biti održana u Rijadu u Saudijskoj Arabiji i koštaće 7,8 milijardi evra na šest miliona kvadratnih metara, dok će Olimpijske igre u Parizu koštati osam milijardi evra”, uporedio je Borović gostujući na zrenjaninskoj televiziji KTV.

On je istakao da je usvojen leks specijalis (poseban zakon) za Ekspo, koji je suspendovao javne nabavke i konkurenciju, što, kako je ocenio, znači da vlast može da troši pare kako god hoće.

“Sve saobraćajnice i drugi objekti koji će biti građeni u okviru projekta Ekspo potpadaće pod tajnost ugovaranja”, dodao je Borović.

Po njegovim rečima Srbija dugove vraća uzimanjem novih i da zato zemlji “preti opasnost da poverioci, kada više ne bude moguće novo zaduživanje, zatraže da umesto novca dobiju EPS i sve drugo što je vredno, uključujući i delove državne teritorije”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
1 Коментар
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Akadem
Akadem
24 days ago

KADA SE RADI, TO I KOŠTA!
 
Vlasti su najponosnija grupacija održavanjem EKSPO 2027 u Srbiji, a koštaće čitavih osamnaest milijardi evra, kako li to izračunaše, kada Olimpijada u Francuskoj košta osam milijarde evra. Kod nas za pomenuti projekat ne važe javne nabavke i konkurencija, a zato važi troši „brate“ bez brige i puni svoje džepove dok se ne pocepaju. Ovim projektom mi dobijamo možda bankrot države i dugove, koje će vraćati naši čukun-čukun unuci. U svakom slučaju zna se koji će imati sada korist, to nije narod, već narodna elita…

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x