Borović (Narodna stranka): Srbija je pod hipotekom, javni dug je ogroman

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Borović izjavio je danas da je “Srbija pod hipotekom”, jer je, kako je naveo, javni dug ogroman i da su “kolaterali kojima se garantuje vraćanje dugova države”, problematični.

“Proces kolonizacije Srbije je daleko odmakao i kada je reč o prirodnim resursima i o privredi, od banaka do osiguravajućih kuća, trgovine… Srbija će se ili izvući iz tog kolonijalnog položaja ili je neće biti”, rekao je Borović.

Borović je dodao da je zabrinjavajuća namera da se Srbija pretvori u “rudarsko okno”, jer se pored Jadra, obavljaju geološka istraživanja na 178 istražnih polja i sva ta polja u jednom trenutku mogu postati eksploatacione zone sa nesagledivim i trajnim posledicama po zdravlje građana i životnu sredinu.

“Srbija i njeni građani mogu biti žrtvovani zarad zelene agende EU i njenih ekoloških standarda”, ocenio je on.

Borović je naveo da ni u medijima koje kontroliše vlast ni u prozapadnim medijima nisu poželjne teme poput očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije, zabrane kopanja litijuma i dekolonizacija Srbije.

“Narodna stranka je uporno i tvrdo insistirala na tim temama i nije dobro prošla na poslednjim izborima ali nastavićemo da se držimo našeg programa i naših načela jer su u interesu građana Srbije i opstanka države”, rekao je Borović.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x