Boško Obradović: Dragoceno da se u Skupštini čuje glas stručnjaka za ustavno i međunarodno pravo

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Miloš Miškov
Podelite vest

Dragoceno je da se u Skupštini Srbije čuje glas stručnjaka za ustavno i međunarodno pravo na temu evropskog plana za normalizaciju odnosa Srbije i Kosova, ocenjeno je na okruglom stolu “Pravne i političke posledice francusko-nemačkog sporazuma o Kosovu i Metohiji”, u organizaciji poslaničkih grupa Dveri, Zavetnika i koalicije NADA.

Lider Dveri Boško Obradović izjavio je da su ugledni srpski intelektualci jedinstveni u oceni da taj dokument treba odbaciti odmah i u celosti.

Kako je saopštio Pokret Dveri, na okruglom stolu u Skupštini Srbije bili su Slobodan Orlović, Igor Vuković, Dejan Mirović, Zoran Čvorović, Branislav Ristivojević, Milo Lompar, Miloš Ković, Časlav Koprivica, Miša Đurković i Dragan Petrović.

Obradović je rekao da je nedopustivo da se “francusko-nemački sporazum” o normalizaciji odnosa Srbije i Kosova primenjuje na osnovu usmenog pristanka predsednika Srbije, koji je na taj način u potpunosti izašao van okvira svojih ustavnih ovlašćenja, a da se o tom dokumentu nisu izjasnile ni Vlada ni Skupština Srbije.

Ocenio je da pravne i političke posledice tog sporazuma mogu biti gore od Briselskog sporazuma iz 2013. godine, kada se država Srbija povukla sa severa Kosova.

Obradović je rekao da su “posledice tog takođe protivustavnog sporazuma (Briselskog) kojeg je potpisao Ivica Dačić, danas su vidljive kroz okupaciju severa Kosova i Metohije od strane albanskih specijalnih jedinica kojih tamo nikada nije bilo pre dolaska Srpske napredne stranke na vlast”.

On je reao da će “posledice onoga što je Aleksandar Vučić prihvatio u Briselu i Ohridu bit još pogubnije jer se Srbija obavezala da se dalje neće protiviti ulasku lažne države Kosovo u bilo koju međunarodnu organizaciju, uz priznanje njenih nacionalnih simbola, dokumenata, teritorijalnih granica i suverenosti”, rekao je lider Dveri.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x