Boško Obradović: Već se naziru obrisi obnove Kraljevine Srbije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Boško Obradović, Foto: BetaPhoto/Miloš Miškov/EV
Podelite vest

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je da je abdikacija na presto princa Petra Karađorđevića državnički potez koji vodi računa o budućnosti monarhije u Srba.

Obradović je saopštio da povlačenje starijeg Karađorđevića u korist mlađeg brata, koji se vratio u Srbiju, svedoči o nesebičnoj i državotvornoj svesti u najboljoj tradiciji Karađorđevića.

“Princ Filip je izuzetno pozitivna ličnost i primer za ponašanje jednog člana kraljevskog doma koji je omiljen u narodu. Njegov povratak u Srbiju obradovao je sve monarhiste, a njegova ženidba Srpkinjom i prvo kraljevsko venčanje u Srbiji posle toliko decenija oduševili su sve kojima je stalo do svetle prošlosti. Vrhunac je bilo rođenje i krštenje prvog Karađorđevića u otadžbini posle 100 godina, prinčevića Stefana”, naveo je predsednik Dveri.

Naglasio je da s abdikacijom princa Petra u korist princa Filipa i rođenjem Stefana Karađorđevića u Srbiji, put je trasiran.

“Učiniću sve da se u Narodnoj skupštini otvori javna rasprava na temu povratka monarhije, jer je došlo vreme da građani čuju da postoji i drugi oblik državnog uređenja izuzev republikanskog. Takav oblik vladanine ima 15 najuspešnijih evropskih zemalja i ne vidim niti jedan jedini razlog zašto se Srbija ne bi vratila svojoj najboljoj istorijskoj tradiciji, prekinutoj za vreme komunizma”, istakao je Obradović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x