‘Božićno darivanje’, humanitarna akcija u beogradskim crkvama

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

U okviru akcije “Božićno darivanje” od 3. do 6. januara u 36 crkava na području Beograda deliće se osveštani badnjaci, a ko želi, u skladu sa svojim mogućnostima, može da ostavi dobrovoljni prilog – prikupljeni novac proslediće se za rad crkvene kuhinje Verskog dobrotvornog starateljstva (VDS), saopšteno je danas.

“Božićno darivanje” je, u saradnji sa VDS, osmislila humanitarna organizija “Radost na dar”, koja je i najavila akciju. Badnjake je osveštao koordinator VDS episkop toplički Petar, vikar poglavara Srpske pravoslavne crkve patrijarha Porfirija. Ova organizacija je pozvala da joj se jave građani koji će učestvovati u podeli badnjaka.

Kako su ljudi danas uglavnom u žurbi, sa malo vremena, dovoljno je da to bude i dva, tri sata u crkvi koju izaberu, saopštili su. U nekim hramovima, kao što je Saborna crkva, već je u toku podela badnjaka.

Crkvena kuhinja, kako je navedeno, “svakog dana hrani u prestonici više od 2.000 siromašnih sugrađana”, na pet punktova u sklopu parohijskih domova pojedinih hramova.

Više o akciji “Božićno darivanje” može se naći na sajtu radija Arheipiskopije beogradsko karlovačke “Slovo ljubve”. Tu je i kontakt za one koji žele da dobrovoljno učestvuju u podeli badnjaka.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x