Božo Drašković: Podrška tužiteljkama Savović i Paunović pobuna savesti

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Božo Drašković, Foto: (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)
Podelite vest

Bivši član Odbora Agencije za borbu protiv korupcije Božo Drašković ocenio je nedavni protest građana zbog skidanja sa slučaja EPS tužiteljki Bojane Savović i Jasmine Paunović kao “pobunu savesti”.

“Očito je šef Višeg javnog tužilaštva iznenađen zašto on nije prethodno pitan u vezi sa predmetom korupcije. S obzirom da nije bio pitan, uskraćena mu je bila mogućnost da eventualno ‘filtrira’ postupak ili čak i da ga obustavi”, rekao je Drašković u intervjuu za nedeljnik Vreme.

Prema njegovim rečima, “ovo je hipoteza koja je verovatno lako dokaziva, imajući u vidu reakcije koje su naknadno došle”.

“On kaže da su zamenice tužioca gospođe Savović i Paunović same tražila da ne budu u tom odeljenju, a njih dve kažu: ne, mi nismo tražile da budemo premeštene, mi smo završile postupak. To je indikator da nešto nije u redu”, rekao je Drašković.

Dodao je “pa ko može očekivati da će tužilac Stefanović reći ‘hteo sam nekog da zaštitim'”.

“Umesto toga služi se zamenom teza tipa ‘napad na mene je skretanje pažnje sa borbe protiv korupcije’. Niko ga nije napao, samo su ga ljudi s pravom kritikovali”, naglasio je Drašković.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x