Brnabić: Država će uvek biti uz narod na Kosovu i Metohiji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC)
Podelite vest

Mandatarka za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da zvanični Beograd daje sve od sebe da narod na Kosovu i Metohiji oseti prisustvo države i da zna da će država uvek biti uz njega.

Prilikom televizijskog uključenja iz manastira Banjska kod Zvečana, Brnabić je rekla da se na severu Kosova oseća “kao svoj na svome” i izrazila zahvalnost zbog emocija koje je osetila od naroda koji je došao da je dočeka.

“Poslali su pozdrave i predsedniku Aleksandru Vučiću i zahvalnost za sve što je urađeno. A uložili smo više novca nego u protklih 40 godina. Samo u rekonstrukciju manastira Banjska uloženo je 620.000 evra. Dajemo sve od sebe da naš narod na Kosovu i Metohiji oseti prisustvo države i da zna da ćemo uvek biti uz njega”, rekla je ona.

Mandatarka je rekla da se Srbija po pitanju Kosova nalazi pred teškim i izazovnim vremenima, ali da je tako već decenijama.

“Ipak je 2022. godina posebno teška. Prvo, zato što je (kosovski premijer) Aljbin Kurti godinu počeo tako što je ukinuo pravo glasa Srbima na Kosovu i Metohiji, uprkos protestima međunarodnih institucija, a to se ponovilo i na izborima u aprilu. Ukinuti pravo glasa jednom narodu u 21. veku je neshvatljivo i zaprepašćujuće. Kulminacija je bila 31. jula kada smo samo velikom trpeljivošću, tolerancijom i hrabrošću Aleksandra Vučića uspeli da sačuvamo mir i našli komunikaciju sa NATO i KFOR”, rekla je on.

Brnabić je rekla da je država uspela da “sačuva srpske lične karte” i tako obezbedi bolji kvalitet života i dodatnu stabilnost za narod, kao i prisustvo države.

“Dalje se borimo oko tablica. To je borba koja traje i mi nastavljamo da insistiramo na punoj primeni briselskih dogovora, odnosno na formiranju Zajednice srpskih opština, od čega Priština beži”, rekla je Brnabić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x