Brnabić: Izuzetno važan razgovor Vučića i Putina o gasu, uslove odredjuje ruska strana

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Vlada RS
Podelite vest

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je sutrašnji razgovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o gasnom aranžmanu od izuzetne važnosti i da su za Srbiju najvažnije tri teme – količina gasa, cena i sigurnost u snabdevanju.

“Uslove određuje ruska strana. Ono u šta sam sigurna je da će Vučić učiniti sve da obezbedi najbolji mogući ugovor za nas, kao što je to uradio posledni put kad su razgovarali krajem prošle godine”, rekla je Brnabić za Radio televiziju Srbije (RTS), navodeći da je obezbedijivanje energenata “jednačina sa mnogo nepoznatih” jer je situacija koplikovana.

Govoreći o količinama gasa koje smo imali ranije, ona je navela da je “naša industrija rasla tako da sada trošimo duplo više gasa nego nekada i želimo da obezbedimo takvu količinu kako bi nastavila da se razvija”.

“Moramo da obezbedimo i dovoljne energenata da nema restrikcije električne energije, da imamo grejanje. Koliko god da je složena situacija želim da kažem svima da svaki dan dajemo sve od sebe da zimu dočekamo potpuno spremni”, rekla je Brnabić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x