Brnabić: Još 11.000 mesta u vrtićima u Srbiji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaVideo printscreen
Podelite vest

Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da u aktuelnom mandatu vlade treba da bude implementiran projekat koji će doneti ukupno 11.000 mesta u vrtićima širom Srbije.

Brnabić je u Lebanu, na predstavljanju rezultata 100 dana rada vlade Srbije, navela da je u tom periodu završena izgradnja vrtića u Vladičinom Hanu i Loznici, dok su u toku radovi na vrtićima u Kruševcu, Merošini, Tutinu, Prokuplju, Šidu i Smederevu.

Premijerka je kazala da je započeto uvođenje interneta u ruralnim sredinama i dodala da bi svako selo u Srbiji do 2025. godine trebalo da ima brz bežični internet.

“Ne možemo da očekujemo da će mladi ostajati tamo gde su se rodili u 21. veku ako nemaju internet”, rekla je Brnabić.

Govoreći o oblasti zdravstva, navela je da je vlada obezbedila nove vakcine protiv novih sojeva korona virusa, kao i da su okončani radovi na obnovi domova zdravlja širom Srbije vredni dva miliona evra.

Podsetila je da je uvedeno proširenje termina za zakazivanje u zdravstvenim ustanovama, kao i da je počela procedura potpomognute veštačke oplodnje, za koju do sada ima više od 500 zahteva.

Brnabić je navela i projekat Prestonica kulture, čiji je cilj, prema njenim rečima, decentralizacija kulture i navela da će za 2023. godinu to biti Čačak, a za 2024. godinu Užice.

Navela je podatak da se u 2022. godini na dobrovoljno služenje vojnog roka i vojno osposobljavanje za rezervne oficire prijavilo 1.612 kanditada, kao i da je to najbolji rezultat u poslednjih pet godina.

Premijerka dodala i da su uspešno sprovedeni izbori za Nacionalne savete nacionalnih manjina i da sa novoformiranim Savetom goranske nacionalne manjine sada postoje 23 nacionalna saveta.

Brnabić je rekla i da je prioritet vlade Srbije da njeni ministri budu više na terenu i sa građanima.

“U prethodnim vladama smo naučili da stvari idu mnogo brže kada radimo zajedno. Slede izazovna vremena i moramo da budemo više sa građanima”, rekla je premijerka.

Ona je rekla da su primer dobrog rada vlade bili projekti u Ovčarsko-kablarskoj klisuri i da će u 2023. godini Srbija ulagati u projekte u Topličkom i Jablaničkom okrugu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x