Brnabić najavila sednicu Kriznog štaba na kojoj će se razmatrati uvodjenje novih mera

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen Tanjug/Telegraf live
Podelite vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je da će ove sedmice biti održana sednica Kriznog štaba na kojoj će se razmatrati da li je potrebno uvodenje novih mera. Ona je, posle sastanka sa predstavnicima Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS), izjavila da je izuzetno važno naći balans izmedju bezbedne situacije i ekonomije, uzimajući i obzir mentano zdravlje nacije.

“Ljudi moraju nešto da rade da bi mogli da žive i da bi mogli da imaju šta da jedu, da bi zadržali svoje poslove, ali i da bi mi platili za sve najmodernije lekove, da bi mogli na najbolji mogući način da štitimo živote svojih gradjana,” istakla je premijerka.

Na pitanje novinara da li se uvodjenje kovid propusnica na 24 sata u Srbiji odlaže iz političkih razloga, premijerka je istakla da se odluke ni sada, kao ni ranije, ne donose na osnovu političke kalkulacije.

Ona je dodala da se pri donošenju odluka uvažava i mentalno zdravlje nacije, s obzirom na to da je u toku pandemije došlo do “porasta depresije, agresivnosti, ubistava i samoubistava”.

“Meni je drago da sada nismo žarište u Evropi i da imamo situaciju koja se smiruje, dok ulazimo u najteže mesece, decembar i januar, sa, čini mi se, sve stabilnijom epidemiološkom situacijom,” ocenila je Brnabić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x