Brnabić: Proteste protiv Rio Tinta finansirali stranci da oslabe Vučića, hteli ‘i jare i pare’

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC)
Podelite vest

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je danas da nikada nije zaustavila projekat Rio Tinta za otvaranje rudnika litijuma u Srbiji “zato što je mislila da je taj projekat loš”, već da ga je bila “stavila na pauzu” zbog protesta koje su “finansirali stranci” a koji su imali za cilj da oslabe predsednika države Aleksandra Vučića.

Brnabić je za na televiziju Hepi izjavila i da oni koji se bore protiv Rio Tinta rade za interese nekih drugih, a ne svoje zemlje, kao i da su proteste finansirali “stranci” iz zemalja iz kojih ta kompanija dolazi.

“Što se tiče tog projekta, ja kao predsednica vlade nisam zaustavila taj projekat zato što sam mislila da je taj projekat loš za Srbiju”, rekla je Brnabić.

Ona je optužila “strance”, odnosno države iz kojih dolazi Rio Tinto, da stoje iza protesta koji su prošle godine organizovani protiv dolaska te kompanije i izgradnje rudnika, navodeći da su protesti bili “politička igra” protiv Aleksandra Vučića, da bi se on oslabio, a da u isto vreme “izgura taj projekat”.

“Sa jedne strane stranci su verovali da će Aleksandar Vučić izgurati taj projekat uprkos protestima, zato što zna da je taj projekat dobar za Srbiju. Sa druge strane su finansirali te proteste i pomagali organizaciju da bi oslabili Aleksandra Vučića, i time su hteli bukvalno hteli ‘i jare i pare’ na tom projektu”, rekla je Brnabić.

Ona je kazala da je Rio Tinto “zapadni projekat”, odnosno američko, australijsko, kanadsko, britanska firma.

Rekla je da su se od prošle godine sada stvari promenile, i da i dalje misli da je “to odličan projekat za Srbiju”.

Prema njenim rečima, “nema ništa tajno” u pregovorima Vlade Srbije i kompanije Rio Tinto.

“Mi smo se uvek ponosili time šta radimo i kako radimo. Ja sam se nakon sastanka sa Rio Tintom u Londonu uključila u RTS da kažem šta smo radili”, kazala je Brnabić.

Protesti protiv Rio Tinta su, prema njenim rečima, bili “par ekselans politička igra”.

“Na budućoj Vladi je da odluči da li će nešto uraditi u tom smislu. Ja se nadam da hoće, sada ne mogu te političke igre da se igraju kao tada”, rekla je Brnabić.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x