Brnabić: Raspisaću nove beogradske izbore za 2. jun

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Radio-televizija Vojvodine printscreen
Podelite vest

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je jutros da će raspisati nove izbore za Skupštinu grada Beograda za 2. jun.

Brnabić je za Radio-televiziju Srbije (RTS) rekla da će to učiniti do 3. aprila, kada je krajnji rok.

Govoreći o konsultacijama o potpredsednicima i radnim telima u Skupštini Srbije, koje su održane pre konstitutivne sednice na kojoj je izabrana za predsednicu parlamenta, kazala je da joj je žao što je koalicija “Srbija protiv nasilja” odbila da učestvuje u njima, kao i što je odbila učešće u radnim telima.

“Vidim kritike da nismo spremni za dijalog, što je bizarno. Imate poziv da dođete na konsultacije kod predsednika (Srbije Aleklsandra) Vučića, što je njihova obaveza prema glasačima. ‘Srbija protiv nasilja’ se nije udostojila da odgovori na te pozive, nisu učestvovali u konsultacijama”, rekla je Brnabić, a preneo sajt RTS-a.

Prema njenim rečima, vlast je pokazala da želi dijalog i predsednik Srbije je “ponudio ruku opoziciji, ali je ona ostala da visi u vazduhu”.

“Sazivaću kolegijume i držati ih da bih napravila prostor za dijalog o svim temama. Mislim da je to u interesu naše zemlje. Živimo u kompleksnoj geopolitičkoj situaciji”, rekla je.

“Nemojte biti opozicija Srbiji, budite opozicija SNS-u”, kazala je ona.

Brnabić je navela da se prihvatila posla koji je važan i da će pokušati da pruži sve od sebe da parlament bude otvoreniji za javnost, te da unapredi saradnju sa drugim parlamentima.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x