Brnabić: Šenah i Šider lažu i destabilizuju Srbiju, nisi imali primedbe na biračkim mestima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Insajder Video printscreen
Podelite vest

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da posmatrači iz Evrope Stefan Šenah i Andeas Šider “lažu” i svojim izjavama o izborima destabilizuju Srbiju, mada u zapisnicima za biračkih mesta nisu imali primdbi.

“Oni su bili posmatrači koji su predvodili delegacije Evropskog parlamenta i posmatračku misiju Saveta Evrope. Ono što su oni uradili nakon toga, sva njihova gostovanja po medijima, suprotno je sa etičkim kodeksom međunarodnih posmatrača”, rekla je Brnabić na TV Pink.

Brnabić je navela da su obojica bila na biračkim mestima koje su odabrali, međutim nisu imali primedbi, “ali onda idu na Šolakove medije i danima lažu, maltretiraju, destabilizuju direktno Srbiju jer pričaju da su videli fantomske glasače i da su čuli da je 50.000 ljudi dovedno u Begrad da glasa”.

Prema njenim rečima, za Šenaha i Šidera su vrhunac demokratije izbori kosovskog premijera Aljbina Kurtija na severu Kosova koje su Srbi bojkotovali.

“Ali kada nešto kaže (izaslanik Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir) Bilčik, koji je predstavnik najveće grupacije u Evropskom parlamentu, onda je to katastrostofa jer je rekao ono što su Šenah i Šider potpisali, da nisu videli kakve veće napravilnosti”, rekla je Brnabić, kao i da je na ovim izborima bio rekordan broj posmatrača, više od pet i po hiljada.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x