Brnabić: U prethodnih osam godina više od milijardu evra uloženo u zdravstveni sektor

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Niske Vesti
Podelite vest

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je u prethodnih osam godina u zdravstveni sektor Srbije uloženo nešto više od milijardu evra.

Ona je kazala da se u ulaganja, prvenstveno u obnovu zdravstvene infrastrukture, krenulo “ne od nule nego iz minusa”.

“Uložili smo nešto više od milijardu evra poslednjih osam godina. Pre svega u infrastrukturu, i to da bi uslovi lečenja bili poboljšani”, rekla je Brnabić u Beogradu na konferenciji “Unapredjenje kvaliteta radioterapije u Srbiji u periodu 2015-2022”.

Najavila je da će izgradnja nove zgrade onkologije Kliničkog centra Srbije biti jedan od prioriteta buduće vlade.

“Ulagali smo i u medicinske radnike, krenuli smo da odobravamo ubrzano specijalizacije, jer su mladi lekari počeli da odlaze pošto nisu mogli dalje da se edukuju u svojoj zemlji”, rekla je premijerka.

Foto: Beta/Slobodan Miljević

Ocenila je da je jedan od najvećih uspeha Vlade Srbije prethodnih godina otvaranje Kliničkog centra u Nišu u čiju su izgradnju uložena oko 53 miliona evra.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Predrag Sazdanović izjavio je da će zahvaljujući projektu unapredjenja radioterapije, svaki gradjanin Srbije moći da se leči na isti način u kom god mestu da živi.

“Nabavljeno je 12 linearnih akceleratora koji su instalirani u bolnicama širom Srbije. Ovo je najbolji projekat Ministarstva zdravlja”, ocenio je Sazdanović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x