Brnabić: Vlada će biti formirana u skladu sa ustavnim rokovima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Foto: Vlada RS

 Mandatarka Ana Brnabić izjavila je da formiranje nove vlade ide “najbrže moguće u datim okolnostima” i da će vlada biti formirana u skladu ustavnim rokovima.

Ona je na TV Blic rekla da je “poslednjih šest meseci počeo Treći svetski rat” i da okolnosti nisu kao što su bile do sada.

“Kada na dnevnoj osnovi moramo da gasimo raznorazne požare, da se borimo za stabilnost, ne samo političku, već i energetsku, životni standard. Što se tiče dnevnog života gradjana, da li je vlada tehnička ili se čeka nova – ništa se nije promenilo”, rekla je Brnabić.

Ona je ocenila da pandemija korona virusa deluje “kao mačiji kašalj” u odnosu na ovo sadašnje okolnosti, i dodala da to što su ministri u tehničkom mandatu ne menja njihov odnos prema poslu ili odgovornost.

“Svi radimo zajedno i u timu sa predsednikom Srbije. I što se tiče onoga što mi isporučujemo našim gradjanima, tu nismo dozvolili ni najmanju stvar da bude kao da nema vlade. Vlada postoji, a nova vlada će biti u skladu sa ustavnim rokovima”, navela je Brnabić.

Na pitanje da li će Goran Vesić biti ministar ona je odgovorila da to ne može da kaže, ali da bi volela da ga vidi u svom timu.

“On je izuzetno efikasan, stvarno jako, jako posvećen i čovek koji se nikad nije libio da uči, da stiče nova znanja, da bude u korak sa trendovima. To je ono što nama treba u vladi, tako da bih volela da ga vidim u svom timu”, rekla je Brnabić.

Ona je rekla da nema problem sa tim što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić novu vladu oročio na 48 meseci, i dodala da dobar ministar za dve godine moće da uradi mnogo.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x