Brnabić: Vlast ne beži od političke odgovornosti Bratislava Gašića

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/Pedja Vuckovic)
Podelite vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je osnovna tema o kojoj se raspravlja na posebnoj sednici parlamenta povodom zahteva za smenu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića zbog odgovornosti u vezi dva masovna zločina koja su se dogodila početkom maja, politička odgovornost od koje vlast “ne beži”.

Brnabić je, obraćajući se na sednici Skupštine Srbije, povodom političke odgovornosti za dva masovna zločina u Beogradu i okolini Mladenovca, rekla da u demokratskim zemljama vlast treba da predloži mere, a opozicija kontramere, ali da to nije “nažalost” situacija u Srbiji, već da je opozicija predložila samo mere za “kontrolu medijskog tržišta”.

Ona je rekla da je moglo biti razgovora sa opozicijom, jer je predsednik Srbije Aleksandar Vučić “pre tačno 26 dana” pozvao predstavnike opozicije na razgovor, ali da se “još uvek niko nije odazvao pozivu”.

“Kako želite onda da se reši situacija ili zahtevi i kako pokazujete političku odgovornost”, upitala je Brnabić.

Poslanica Zeleno-levog kluba Biljana Đorđević je, obrazlažući zahtev za smenu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandar Vulina, rekla da se tiču “konkretnog nereagovanja u vezi sa tragedijama u ‘Ribnikaru’ i Mladenovcu”.

Đorđević je na sednici Skupštine Srbije rekla i da se ostavka traži zato što se “policija zloupotrebljava za interes stranke”, i zato što se “privileguju kriminalci a progone neistomišljenici”.

Ona je istakla da povodom odgovornosti za ubistva 18 i ranjavanje više od 20 osoba u osnovnoj školi u Beogradu i u okolini Mladenovca, “nije delovano preventivno”, i da MUP nije sprovodio kontrolu onih koji imaju legalno oružje, kao i da policija nije “identifikovala problem da je gomila oružja dostupna deci”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x