Broker: Veliki pad prihoda Energoprojekta u prvoj polovini 2022.

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

llustracija Foto: Pixabay/joffi
Podelite vest

 Najveća građevinska kompanija u Srbiji Energoprojekt holding objavila je polugodišnje rezutate poslovanja koji pokazuju veliki pad aktivnosti u periodu januar-jun i rast zaduženosti, objavila je brokerska kuća Momentum.

Energoprojekt je u prvih šest meseci zabeležio konsolidovani prihod od 6,93 milijarde dinara što je za trećinu slabije u odnosu na prošlu godinu, pre svega usled pada prodaje na domaćem tržištu od 58,6 odsto, dok su ino poslovi doneli realizaciju manju za 21 odsto.

Usled velikog pada prihoda kompanija je u prvoj polovini ove godine pretrpela poslovni gubitak od 216,6 miliona dinara u odnosu na prošlogodišnju dobit od 181,3 miliona dinara.

Neto gubitak usled boljeg rezultata iz finansiranja iznosio je 39,8 miliona dinara u odnosu na prošlogodišnji profit od 77,7 miliona dinara.

Neto dug kompanije na kraju juna dostigao je 4,74 milijarde dinara što je povećanje od 28 odsto od početka godine.

Uprava u tekućoj godini planira ugovaranje poslova u iznosu od 181 milion evra, a u prvom polugodištu je ovaj plan ostvaren sa 77,8 miliona evra.

Na kraju juna kompaniji su zarealizaciju u narednom periodu preostali ugovoreni poslovi u vrednosti oko 254 miliona, i to na domaćem tržištu 97 miliona, a u inostranstvu 157 miliona evra, naveli su brokeri Momentuma.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x