Bronzana medalja za Sofiju Rodić u Italiji u brzom klizanju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: privatna arhiva
Podelite vest

U mestu Baselga di Pine, Italija, je 5. i 6. februara, održano takmičenje u brzom klizanju na ledu pod nazivom “60. Trofeo Alberto Nicolodi”. Takmičenje je okupilo brze klizače iz 13 zemalja.

U kategoriji devojcica od 11-13 godina bilo je 18 devojčica. Medju njima je i mlada Nišlijka, Sofija Rodić. Sofija je uspela da se plasira u super finale ovog takmičenja i svom gradu donese još jednu medalju. Ovog puta se na postolje popela kao treća na takmičenju u svojoj kategoriji a oko vrata se našla bronzana medalja. Uspeh vredan svake pažnje i pohvale, a u timu mlade Sofije nisu krili zadovoiljstvo zbog postignutog uspeha.

„Na takmičenje sam otišla da uživam i da dam sve od sebe,u nadi da ću da osvojim medalju. Pošto sam preležala covid u predhodnih 15 dana, bilo mi je teže, nisam znala da li ću imati dovoljno snage. Ali, uspela sam da postignem uspeh zahvaljujući prevelikoj volji i zelji“, kratko je prokomentarisala svoj uspeh Sofija.

Sofija na ovom takmicenju učestvuje od 2018 godine. Godine 2019. uspela je da osvoji srebrnu medalju i istu titulu ponela je 2020.godine.

„U godini za nama ovaj gradić na severu Italije, zbog pandemije izazvane Kovidom 19, nije organizovao 60. jubilarno takmičene. Ovaj jubilej je, uz stroge epidemioloske mere, ipak odrzan 5. i 6. februara 2022. i uprkos svemu uspeo je da okupi veliki broj takmičara. Sofija je uspela da izbori u disciplini na 777 metara treće mesto, dok je na 500 m bila druga, čime se izborila za ulazak u finale“, kažu u Sofijinom timu.

Oštra borba za medalju Sofiju je čekala upravo u finalu takmičenja. Za jedno od mesta na pobedničkom postolju borila se sa prvakinjama u njihovoj kategoriji iz Holandije i Ukrajine.

„ Sofija je vodila oštru borbu u finalu sa devojčicom Soloviovom Katerinom, koja je u svojoj kategoriji najbolja u Ukrajini i devojčicom Lise Dijkstra, najboljom u svojoj kategoriji u Holandiji. U ukupnom plasmanu Sofija je osvojila bronzu. U svim disciplinama, uprkos nedostatku leda, Sofija je uspela i da obori i lične rekorde na 500 metara -49:741 s, 777 metara – 1:20.299 s, i 1000 metara-1:43.038“, sa oduševljenjem potvrđuju iz njenog tima.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x