Čačak: Dveri traže ostavku lokalnih vlasti jer nisu formirale antikorupcijski tim

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: dveri.rs
Podelite vest

Gradski odbor Dveri u Čačku zatražio je danas ostavku gradskih vlasti i vanredne lokalne izbore, jer nisu formirale antikorupcijski tim.

Dveri navode da, prema podacima Agencije za sprečavanje korupcije, od 28 gradova u Srbiji u 16, među kojima je Čačak, nisu usvojeni lokalni planovi za borbu protiv korupcije ili nisu formirana antikorupcijska tela koja treba da čine građani sa integritetom.

“Na crnoj listi, pored Beograda, Niša i drugih gradova koji nemaju antikorupcijsko telo i nisu usvojili ni lokalni plan za borbu protiv korupcije, nalazi se i Čačak, što je dovoljan povod za ostavku aktuelne gradske vlasti i vanredne gradske izbore”, piše u saopštenju.

Kako Dveri navode, iako zakon nalaže da sve lokalne samouprave formiraju antikorupcijske timove, gradska vlast Čačka se “nije udostojila” ne samo da isti taj tim formira – nego ni da odgovori Agenciji za sprečavanje korupcije dokle su stigli u ispunjavanju ove zakonske obaveze.

“Ovo se ne može drugačije tumačiti nego kao pokušaj lokalne vlasti da, izbegavajući svoju obavezu, prikrije nenamenska trošenja iz budžeta grada Čačka, kao i sklapanje brojnih poslovnih ugovora na štetu građana”, navode Dveri u saopštenju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x