Carina: Sprečen šverc 12 violina, najstarija iz 1872. godine

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Pixabay.com
Podelite vest

Srpski carinici su, na prelazu Horgoš, sa Mađarskom, sprečili pokušaj šverca 12 violina od kojih je nastarija iz 1872. godine.

Violine su otkrivene juče, pregledom putničkog kombija mađarskih registracija, kojim je upravljao 39-godišnji srpski državljanin mađarske nacionalnosti sa odredištem u Franfurtu, saopštila je Uprava carina.

Vozač je prethodno prijavio da ima jednu pošiljku koju je primio na prevoz u Subotici ali da nije proveravao šta je u njoj, zbog čega je usledio detaljan pregled.

U torbi prepunoj violina, od kojih su neke antikvarni primerci, bile su i tri  iz  – 1872, 1936. i 1948. godine. Violina iz 1872. godine, stara 150 godina, na sebi ima oznaku ”Les Fits de J. Tournier Paris”.

S obzirom da je reč o specifičnoj robi, nije bilo moguće na licu mesta utvrditi vrednost, već će ona biti poznata nakon stručnog veštačenja.

Vozači odgovorni za robu koju preuzimaju na prevoz, pa je samim tim od suštinske važnosti da pregledaju sadržaj pošiljaka pre nego što prihvate da ih prevezu, podseća se u saopštenju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x