Carinici u poštama u Beogradu i Novom Sadu pronašli psihoaktivne tablete i narkotike

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Uprava carina
Podelite vest

Na poštanskim ispostavama Beograd i Novi Sad carinski službenici su tokom protekle nedelje u više pošiljaka umesto deklarisane robe pronašli psihoaktivne tablete, narkotike, ali i pola kilograma antibiotika u prahu, saopšteno je danas iz Uprave carina.

“Slučaj na ispostavi Pošta Beograd otkriven je 7. marta prilikom detaljne kontrole četiri pošiljke u izvozu, koje je isti pošiljalac adresirao na primaoce u SAD, Кanadi, Francuskoj i Velikoj Britaniji. U osam kutija sa navodnim kompjuterskim igricama, umesto diskova bile su sakrivene kesice sa ukupno 4.574 najverovatnije psihoaktivnih tableta bele i plave boje, bez bilo kakvih oznaka na sebi”, navodi se u saopštenju.

Na ispostavi Novi Sad je 10. marta, u pošiljci prispeloj iz Кine za primaoca u Bačkoj Palanci, pronadjeno više od pola kilograma bele praškaste materije.

“U prvi mah delovalo je da se radi o nekom narkotiku, medjutim nakon kontrole uredjajem ‘rigaku’, utvrđeno je da je reč o antibiotiku ‘erythromycin hydrate’, te će otkrivena suspstanca svakako biti zadržana, jer je fizičkim licima uvoz lekova zabranjen”, dodaje se u saopštenju.

Tog istog dana su na ovoj ispostavi u još četiri pošiljke iz Nemačke, Кanade i Velike Britanije namenjene primaocima u našoj zemlji otkriveni različiti narkotici.

Iz Uprave carina navode da su pronadjene semenke marihuane i manje količine opojnih droga ketamin imetamfetamin predate u dalju nadležnost policiji.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x