Čestitka Vučevića povodom Dana Vojske Srbije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Vlada RS
Podelite vest

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević uputio je danas čestitku pripadnicima Vojske Srbije povodom 23. aprila – Dana Vojske Srbije, poželevši im da i dalje budu aktivan činilac bezbednosti u zemlji i regionu, koji će Srbiju voditi ka prosperitetu i boljoj budućnosti.

„Svim pripadnicima Vojske Srbije čestitam 23. april – Dan Vojske Srbije.

Ovo je dan kada slavimo obnovu nacionalne državnosti. Dan kada je u Takovu buknuo Drugi srpski ustanak. Taj dan nas podseća na to da u našem narodu ima snage i volje, hrabrosti i mudrosti, vere i požrtvovanja, da u borbi osvojimo slobodu i da gradeći mir sačuvamo njene tekovine. Bez organizovane, opremljene, obučene i spremne vojske, nijedan od ovih svetih zadataka ne bi bio ispunjen.

Vojska Srbije je i u protekloj godini, profesionalnim izvršavanjem namenskih zadataka, postigla zapažene rezultate na izgradnji, razvoju, obuci i osposobljavanju naših jedinica.

Republika Srbija je pružila objektivne mogućnosti za nabavku naoružanja i vojne opreme i osavremenjavanje rada, što su komande, jedinice i ustanove Vojske u potpunosti iskoristile. Posebno je potrebno istaći unapređenje vojne industrije i saradnju sa armijama drugih država u svetu u ovoj oblasti.

Uveren sam u to da ćete i ubuduće profesionalno izvršavati postavljene zadatke i ispunjavati obaveze koje vam predstoje.

Čestitajući vam praznik, iskreno vam želim da i u narednom periodu postižete uspešne rezultate, da i dalje budete aktivan činilac bezbednosti u zemlji i regionu, koji će Republiku Srbiju voditi ka prosperitetu i boljoj budućnosti“, navodi se u čestitki.

Vučević je ranije danas, kao izaslanik predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, povodom Dana Vojske Srbije položio venac na Spomenik Neznanom junaku na Avali, u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića.

Venac je položen uz intoniranje himne Republike Srbije i svečani stroj Garde Vojske Srbije, nakon čega se potpredsednik Vlade upisao u spomen-knjigu.

„Kultura sećanja nas obavezuje na to da se večno klanjamo senima junaka za oslobođenje Srbije. Zahvaljujući njima, mi dostojanstveno čuvamo slobodu i mir i stremimo budućnosti bez ratova. Nastavljamo da gradimo Srbiju na temeljima u koje su kamen ugradili naši slavni preci. Živela Vojska Srbije! Živela Srbija“.

Svoj praznik Vojska Srbije proslavlja u spomen na dan kada je 1815. godine podignut Drugi srpski ustanak, koji je bio prekretnica u stvaranju moderne srpske države i vojske.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x