Četiri medalje za učenike Matematičke gimnazije na olimpijadi iz fizike u Estoniji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: RTS video printscreen
Podelite vest

Ekipa učenika Matematičke gimnazije, koju su činili Anja Šušnjar, Aleksa Sotirov, Vuk Hip, Igor Engi i Nikola Lakić, ostvarila je sjajan rezultat na Nordijsko-baltičkoj olimpijadi iz fizike u Talinu u Estoniji, održanoj od 22. do 24. aprila, prenosi RTS.

U konkurenciji oko devedeset vršnjaka iz nordijskih, baltičkih i gostujućih zemalja iz Evrope i Azije učenici Matematičke gimnazije osvojili su četiri medalje. Zlatnu medalju je osvojio Vuk Hip, srebrne Nikola Lakić i Igor Engi, a Anja Šušnjar bronzanu. Ekipu je na takmičenje vodio nastavnik fizike u Matematičkoj gimnaziji, Ivan Stanić.

Gostujući u Jutarnjem programu RTS-a , Vuk Hip i Anja Šušnjar, kojima je ovo bilo prvo takmičenje posle dvogodišnje pauze,naglasili su da je takmičenje bilo ” veliko i lepo iskustvo”, nezavisno od uspeha koje su ostvarili.

Direktorka Matematičke gimnazije, Marija Katić,  istakla je da je takmičenje bilo jako bitno za mlade fizičare zato što prethodne dve godine nisu imali prilike da učestvuju na mnogim međunarodnim takmičenjima.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x