Čije je ime Narodni pokret Srbije?

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti / Betaphoto (Milan Obradović/MO)
Podelite vest

Bivši naprednjak i odbornik Dveri u Doljevcu, Nenad Stojiljković, osnovao je  2019. godine udruženje građana pod imenom  Narodni pokret Srbije i zbog toga tvrdi da doskorašnji članovi Narodne stranke ne mogu da registruju političku stranku sa istim imenom. Iz Aleksićevog Pokreta poručuju  da je ime provereno u registru stranaka, da stranka nije isto što i udruženje građana i da ne treba  mešati “babe i žabe”.

Nenad Stojiljković ima rešenje iz APR-a gde je pre četiri godine registrovao udruženje građana pod imenom Narodni pokret Srbije. Kaže da je njegovo udružnje aktivno i u političkoj borbi i da ima nameru da jednoga dana preraste u političku stranku. Možda izađe i na izbore, ali tek kada postanu demokratski.

Foto. Srbija Vesti

Doskorašnji poslanik Narodne stranke, sada poslanik u Aleksićevom pokretu, Đorđe Stanković iz Niša kaže da su proveravali u registru stranaka i da tamo nema ni jedne političke stranke sa tim imenom. Dodaje i da je Aleksić imao stranku pod imenom “Narodni pokret Srbije” koja je ušla u Narodnu stranku Vuka Jeremića kada je ova osnovana.

Po njegovim rečima registracija stranke je daleko ozbiljnija jer je potrebno sakupiti 10.000 glasova, dok su za registaciju udruženja u Agenciji za privredne registre potrebna samo dva lica.

Stojiljković kaže da ga do iz Aleksićevog pokreta niko nije kontaktirao, a da ime neće dati jer nije sklon “trgovini” i da je spreman da ide i na sud da bi odbranio ime udruženja.

S druge strane u prostorijama Aleksićevog pokreta unajveće se sakupljaju potpisi koji su potrebni za registraciju nove stranke. Prostorije se nalaze na Trgu Pavla Stojkovića 5/1. a potpis se može dati do danas, petak 18. avgust u periodu od 12 do 20 sati.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x