CINS: SNS negira da je organizovala i finansirala rad kol centra

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Unutrašnjost SNS kol centra; foto: CINS
Podelite vest

Pošto je Transparentnost Srbija podnela prijavu Agenciji za sprečavanje korupcije zbog sumnje da je organizacijom kol centra Srpska napredna stranka (SNS) prekršila Krivični i Zakon o finansiranju političkih aktivnosti, SNS je negirala te tvrdnje, preneo je CINS koji je i objavio priču o kol centru.

Oni su naveli da je u odgovoru Agenciji SNS je negirala povezanost sa agencijom za hostese “M&J Lady” koja je bila zadužena za organizaciju kol centra, kao i nevladinom organizacijom Centar za edukaciju i razvoj omladine Beograda (CEROB) u čijim su prostorijama vršene isplate honorara.

SNS je navela da ona nije osnivač te agencije, niti da je s njom imala bilo kakvu poslovnu saradnju. Dodali su i da nisu koristili njihove usluge i da ni na koji način ova agencija nije bila uključena u izbornu kampanju SNS.

U vezi sa fotografijama i video snimkom koje je ranije objavio CINS, a koji su nastali u prostorijama CEROB-a tokom isplate honorara angažovanima u kol centru, SNS je navela da u ovim prostorijama nema obeležja stranke, niti da je SNS osnivač te organizacije.

Krajem prošle godine u tekstu koji je objavio CINS, navedeno je da je novinarka CINS-a prisustvovala isplatama za rad u kol centru u ovom udruženju, a objavljen je i snimak na kojem se vidi jedna od zaposlenih agencije kako učestvuje u isplatama za rad u kol centru i sa novinarkom dogovara glasanje u zamenu za rad u kol centru.

Ipak, kako je objavljeno iz ove agencije za hostese su u dopisu naveli da “nisu bili angažovani na bilo kakvim poslovima koji su navedeni u prijavi”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x