Čitanjem druge optužnice nastavlja se pripremno ročište u predmetu ‘Belivuk’

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: bg.vi.sud.rs
Podelite vest

Pripremno ročište Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i njihovim saradnicima zbog sumnje da su počinili sedam zverskih ubistava danas ulazi u završnicu, čitanjem druge optužnice koja ih tereti za ubistva Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića.

Kako piše Blic, samim tim, već krajem nedelje se očekuje da počne početak glavnog pretresa i iznošenje odbrane vodja te kriminalne grupe.

Nakon što optužnica bude pročitana steći će se svi uslovi za početak glavnog pretresa, koji će biti otvoren za javnost i tokom kojeg će pripadnici kriminalnog klana dobiti priliku da iznesu svoju odbranu.

Na glavnom pretresu se očekuju i saslušanja porodica žrtava, svedoka okrivljenih koji će izneti nove detalje o zločinima, a biće pregledane i fotografije i pročitane poruke koje su medju sobom razmenjivali okrivljeni.

Pripremno ročište je odlagano više puta, prvi put u martu ove godine kada su branioci članova kriminalnog klana tražili izuzeće postupajućeg sudije, tužioca, ali i onih na višoj instanci.

Njihov zahtev iako je odbijen, pomerio je početak pripremnog ročišta za april, ali pripremno ročište ni tada nije održano jer je u periodu izmedju dva pripremna ročišta uhapšen advokat Dejan Lazarević. Lazarević je zastupao vodje klana, uhapšen je zbog sumnje da je saradjivao sa kriminalnom grupom Darka Šarića, a sud je ponovo odložio iznošenje predloga za izvodjenje dokaza tokom postupka, ovaj put kako bi se osumnjičeni odlučili i izjasnili o tome ko će da ih sada zastupa.

Pripremno ročište nije održani ni nakon trećeg zakazivanja, u maju, jer je Marko Miljković otkazao punomoćje advokatu, navodeći da traži da ga zastupa isključivo Dejan Lazarević.

Novi branilac Miljkovića je odmah tražio da se ročište odloži, navodeći da “nije imao vremena da se pripremi”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x