CLS: Grad planira spalionicu otpada na Bežanijskoj kosi

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović, Foto: (BETAPHOTO/MEDIJA CENTAR BEOGRAD)
Podelite vest

Centar za lokalnu samoupravu (CLS) saopštio je danas da se protivi izgradnji spalionice medicinskog i animalnog otpada na Bežanijskoj kosi, u okviru projekta novog groblja za kućne ljubimce, i ocenio da bi ih trebalo izgraditi van naseljenih gradskih zona.

Direktor CLS-a Nikola Jovanović rekao je u pisanoj izjavi da je Beogradu potrebno groblje za kućne ljubimce, kao i krematorijum za njih u okviru groblja, ali da je neshvatljivo da se tu takođe dodaje spaljivanje medicinskog i animalnog otpada.

“Spaljivanje medicinskog otpada i životinjskog otpada sa klanica i farmi, nije nešto što ima direktne veze sa grobljem kućnih ljubimaca i to treba organizovati na lokaciji dovoljno udaljenoj od gusto naseljenih stambenih zona”, naveo je Jovanović.

CLS podseća da je uvod u realizaciju ovakvog projekta promena osnivačkog akta JKP “Pogrebne usluge”, koja je na dnevnom redu predstojeće sednice Skupštine grada Beograda u utorak, 21. februara.

“Umesto da se Bežanijska kosa obogati ključnim nedostajućim sadržajima poput novog doma zdravlja i slično, gradska vlast im je namenila rizičnu spalionicu medicinskog i animalnog otpada. To se ne sme dozvoliti”, rekao je Jovanović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x