Čolović: Nema empatije kod Vučića, obraća nam se kao ljutiti gazda krčme koji viče

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: screenshot/ YouTube
Podelite vest

Antropolog Ivan Čolović izjavio je da se predsednik države Aleksandar Vučić “nikad nije nama u Srbiji obratio onako kako se pravi predsednik obraća građanima, nego uvek kao ljutiti gazda krčme koji viče na konobare, kuvare i drugo osoblje i preti im”.

“A to pokazuje šta on, u stvari, misli o svima nama, zvali se mi narod ili građani. I šta oseća kad nas vidi. Nema tu ni trunke empatije, da i ja upotrebim ovaj termin koji je danas u modi. Nema milosti, nema samilosti”, rekao je Čolović za nedeljnik Vreme o postupanju Vučića posle tragedije u kojoj su ubijena deca i mladi.

Čolović je naveo da zato “Vučićeva namera da on bude taj koji će okupljati ljude u trenucima opšte žalosti ne može da uspe”.

“On, izgubljen u predugom i u stvari nepodnošljivom monologu, dahćući i kolutajući očima kao da je on najveća žrtva u celoj tragediji, i ministri postrojeni iza njegovih leđa nisu prizor koji se uopšte može povezati sa nezaboravnom slikom ljudi koji u povorkama stižu na mesto gde će položiti cveće i upaliti sveću. Ova dva snimka, ova dva prizora, pokazuju dva sveta”, naglasio je Čolović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x