Ćuprija dobila 5 miliona dinara za rekonstrukciju puta do Resavice

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Televizija Pomoravlje printscreen
Podelite vest

Predsednik Opštine Ćuprija Jovica Antić potpisao je ugovor sa Ministarstvom za ravnomerni regionalni razvoj za sufinansiranje izrade projektno-tehničke dokumentacije rekonstrukcije opštinskog puta od Industrijske zone “Dobričevo” do Resavice-selo.

Po ugovoru o sufinansiranju izrade ovog razvojnog dokumenta, u koji je kao korisnik uključena i opština Despotovac, Ćuprija će od Republike Srbije dobiti 5.054.400 dinara, odnosno 80 odsto od ukupne vrednosti projekta.

U ćuprijskoj lokalnoj samoupravi ocenjuju da je izuzetno važno što je opština dobila sredstva iz ovogodišnjeg Programa podsticanja regionalnog rasta čime se zapravo ušlo u projekat rekonstrukcije puta koji vodi kroz Ivankovac-Paljane, Bigrenicu, Kovanicu, i dalje kroz despotovačka sela Jezero i Popovnjak, navodi se u saopštenju.

Kroz Program podsticanja regionalnog rasta u Republici Srbiji u 2023. godini, za sufinansiranje izrade razvojnih dokumenata izdvojeno je 85.100.000 dinara, a projekat čiji je opština Ćuprija nosilac jedan je od 26 odobrenih na ovogodišnjem javnom pozivu, raspisanom 28. aprila od strane Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za ravnomerni regionalni razvoj, stoji u saopštenju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x