Cvejić (Srce): Potpuno je raskirnkan mehanizam krađe na izborima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube SRCE Srbija centar printscreen
Podelite vest

Potpredsednik stranke “Srbija Centra” (Srce) Slobodan Cvejić je izjavio da je “potpuno raskrinkan” mehanizam krađe na izborima.

Njegova stranka je saopštila da je Cvejić za Televiziju Nova S rekao da je “najtužnije što će to da bude slika Srbije u svetu”.

“Verovatno će pokušati da preko (Branimira) Nestorovića (šefa liste “Mi – Glas iz naroda”) ponove izbore u Beogradu i tako se izvuku. Najelegantnije rešenje je da se svali sva krivica na njega i kaže da on ne želi da uđe u koaliciju sa SNS. Ali, to nije naša primarna briga. Mi moramo da insistiramo da se svi prekršaji isteraju na čistac, da ne dozvolimo da se sve završi ponavljanjem na nekoliko biračkih mesta”, rekao je Cvejić, koordinator Gradskog odbora svje stranke za Beograd.

Ocenio je da su izbori održani 17. decembra bili neregularni ne samo zbog “fantomskih glasača”, već i zbog “fantomskih lista” koje su dobile manje glasova nego što im je bio potreban broj potpisa za prijavu izlaska na izbore.

“Moramo da istrajemo u zahtevu da se ponove i republički izbori, jer ako se kralo, bez obzira kolike su razlike u procentima, onda treba sve da se ponovi”, istakao je Cvejić i dodao da je kontrola medija imala jednu od presudnih uloga u izbornoj prevari.

“RTS je imao presudnu ulogu u tome, jer mora da izveštava objektivno, i po Ustavu i po zakonima. Pokušali su neke mrvice da bace javnosti, ali to je odavno pročitano”, rekao je on.

Cvejić je ocenio da “režim hvata nervoza, jer je pred pucanjem ružičasti balon u kojem svi oni žive i u kojem funkcioniše taj koruptivni i lopovski mehanizam”.

“I sama EU se našla u nezgodnoj poziciji, jer su 12 godina podržavali takozvanu stabilokratiju u Srbiji, a sada žele da reafirmišu demokratske vrednosti. Ovo je jedan način, o neregularnostima su pričala dva austrijska i jedan nemački poslanik. U Evropi narasta svest da ovi izbori nisu u redu”, rekao je Cvejić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x