Da je živ, Desimir Stanojević bi danas proslavio 72. rođendan

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Jedan od najpoznatijih niških glumaca i pozorišnih reditelja Desimir Stanojević Desko rođen je na današnji dan, 7. oktobra, 1950. godine u Nišu. Generacije ga pamte po ulozi Vukašina Golubovića, koju je igrao u kultnoj seriji „Srećni ljudi“. Za sebe je govorio da je Nišlija, na privremenom radu u Beogradu. Danas u Somboru, u Domu kulture “Laza Kostić” u znak sećanja na dan njegovog rođenja biće premijerno prikazan dokumenarni film producenta Olivera Paunovića “Život je mjuzikl” posvećen poznatom glumcu.

U Velikoj sali  Kulturnog centra „Laza Kostić“ u Somboru  premijerno će 7. oktobra u 19 sati  biti prikazan dokumentarni film o glumcu Desimiru Desku Stanojeviću.

Film pod nazivom „Život je mjuzikl“, potpisala je producentska kuća City Grupa iz Niša, producenta Olivera Paunovića i reditelja Vladimira Ristića.

Nakon projekcije o životu i delu glumca govoriće glumčeva porodica; supruga Nada, ćerka Nina Ćosić, muzičarka i zet Zoran Čosić koji je takođe glumac. Prisutnima će se obratiti i Vesna Šašić glumica i direktorica Kulturnog centra u Somboru kao i producent filma Oliver Paunović.

„Dragi Desko, nisam te mogao sačuvati od smrti, ali ću te sačuvati od zaborava. Jer smrt je jača od života, ali ne i od ljubavi prema tebi. Da je živ, glumac Desimir Stanojević Desko danas bi napunio 72 godine“, rekao je Oliver Paunović.

Prijatelji: Producent Oliver Paunović i glumac Desimir Stanojević

Desimir Stanojević  je u Narodnom pozorištu u Nišu od 1970. do 1990. godine, a od 1991. u Pozorištu na Terazijama u Beogradu. Osnivač je Omladinskog pozorišta „Treća polovina“ u Nišu i tvorac je mjuzikla „Violinista na krovu“, prvog u istoriji niškog pozorišta. Biografija ovog niškog glumca broji kako glumačke tako i rediteljske uloge, odigrane podjednako uspešno. Desimir Stanojević preminuo je 10. marta 2020. godine.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x