Dačić čestitao Dan državnosti Srbije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Amir Hamzagić
Podelite vest

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uputio je danas građanima Srbije čestitke i najbolje želje povodom Dana državnosti, saopštio njegov kabinet.

“Pre tačno 220 godina, u Orašcu, Srbija je krenula putem borbe za slobodu i izgradnje svoje moderne države. Sretenje je naš najveći državni praznik kada slavimo vekovnu težnju našeg naroda za slobodom i nezavisnošću i kada se sećamo svih koji su ugradili sebe u državnu tradiciju Srbije”, ocenio je Dačić.

On je istakao da svakog 15. februara “imamo čime da se ponosimo”, jer, kako je naglasio, Srbija je snažna i slobodna zemlja, a narod ima jasnu perspektivu života u miru i stalnom napretku.

Dačić je naglasio da Sretenje uvek podseća koliko je važno da se čuva sloboda i nezavisnost Srbije, jer one nisu date zauvek, i kako je dodao, njih uvek moramo da gajimo i branimo ako treba.

“Svim građanima Srbije želim srećan Dan državnosti, da ga provedu u miru i porodičnoj slozi, i da zajedno nastavimo da gradimo slobodnu, nezavisnu i jaku Srbiju”, piše u čestitki Dačića, povodom Dana državnosti.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x