Dačić: OEBS da insistira na garanciji međunarodnih prava za Srbe na Kosovu i Metohiji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaVideo printscreen
Podelite vest

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je danas da očekuje od međunarodne zajednice, a najviše od Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), da insistira na sprovođenju svog mandata na Kosovu i Metohiji i da omogući Srbima uživanje svih međunarodno garantovanih prava.

“Imajući u vidu informacije kojima raspolažemo, ima mesta za optimizam da će institucionalna kriza u OEBS-u biti prevaziđena i da će ovaj važan instrument međunarodne zajednice biti upotrebljen u svrhu unapređenja bezbednosti naših država, a samim tim i osećaja sigurnosti naših građana”, rekao je Dačić za “Politiku”.

On je naveo da je značaj te misije veliki, posebno imajući u vidu težak položaj srpske zajednice na Kosovu i Metohiji, koja se suočava sa, kako je ocenio, teškim oblicima institucionalne i verske diskriminacije, ugroženom bezbednošću i neizvesnošću svoje ekonomske održivosto.

“Pozdravljamo saradnju sa Misijom OEBS-a na Kosovu i Metohiji, kao najvidljivijem statusno neutralnim prisustvom u pokrajini, s mandatom zasnovanim na Rezoluciji Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244”, rekao je Dačić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x