Dačić povodom 33. godišnjice SPS-a: Treba da se držimo EU i socijalne povelje EU

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas, povodom obeležavanja 33 godine od osnivanja SPS-a, da se ta partija zalaže za “vanvremenske ideje” među kojima je i princip socijalne pravde.

Dačić je za televiziju Hepi rekao da “nije za socijaliste utopiste, i da bi mogli da ostvarujemo principe socijalne pravde moramo da imamo ekonomiju”, a da, što se tiče politike SPS-a smatra da “treba da se držimo EU i socijalne povelje EU”.

“Pravedna raspodela dohotka, pravedna poreska poitika, to su svari koje će uvek biti aktuelne i potreba za socijalističkim pokretom će postojati. Ne treba biti protiv bogatih ljudi, nego protiv lopova koji do bogatstva dolaze na nezakonit način”, rekao je Dačić.

Kazao je da sada “živimo u jednom mešovitom društvu, koje naučnici nisu uspeli da identifikuju kakvo je i zato ga zovu ‘novo društvo'”.

Govoreći kao ministar spoljnjih poslova o nedavnom razrešenju 23 ambasadora, Dačić je rekao da su razrešeni ambasadori kojima je istekao mandat, koji traje četiri godine, kao i da će uskoro biti razrešeno dužnosti još ambasadora, onih koji su na te dužnosti imenovani 2019. godine.

Najavio je da će od sada praksa tog Ministarstva biti da se ambasadori razrešavaju dužnosti nakon što provedu četiri godine na toj funkciji.

Dačić je najavio i da će uskoro biti imenovan novi ambasador u Crnoj Gori, kao i da očekuje da Crna Gora uradi isto, “pošto ni oni nemaju ambasadora kod nas”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x