Dačić razgovarao sa šefom rumunske diplomatije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC)
Podelite vest

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i šef diplomatije Rumunije Bogdan Auresku razgovarali su večeras telefonom o bilateralnim odnosima i zajedničkim projektima i infrastrukturnom povezivanju Srbije i Rumunije.

Kako je saopšteno iz Ministarstva spoljnih poslova, Dačić je izrazio zahvalnost za podršku koju Rumunija pruža teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i za razumevanje za težak položaj Srba i nealbanskog stanovništva na Kosovu i Metohiji.

Sagovornici su razmenili mišljenje o evropskim integracijama Srbije, te istakli da je dalji napredak na evropskom putu izuzetno značajan u složenim okolnostima, u kontekstu novih geopolitičkih izazova na evropskom kontinentu.

Oni su ocenili da se bilateralni odnosi Rumunije i Srbije razvijaju u duhu tradicionalnog prijateljstva, uz opredeljenost za produbljivanje saradnje i proširenje dijaloga u svim oblastima, a ukazali su i na potrebu daljeg energetskog i infrastrukturnog povezivanja kroz brojne zajedničke projekte.

Dačić i Auresku složili su se da je direktna komunikacija i redovna razmena poseta na visokom i višem nivou od ključnog značaja za napredak saradnje u svim oblastima od interesa.

Auresku je podsetio na otvoren poziv za zvaničnu posetu šefa srpske diplomatije Bukureštu, i dogovorena je realizacija te posete u skoroj budućnosti, navedeno je u saopštenju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x