Dačić: Sa Vučićem i mandatarkom nisam razgovarao o personalnim rešenjima u vladi

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)
Podelite vest

Na sednici Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) danas će formalno biti doneta odluka o učešću te partije u vlasti sa Srpskom naprednom strankom (SNS) na republičkom i na lokalnom nivou, u opštinama i gradovima gde su u aprilu održani i lokalni izbori, odnosno da se “finaliziraju pregovori o formiranju Vlade Srbije”, izjavio je danas predsednik SPS-a Ivica Dačić.

Dačić je na konferenciji za novinare u prostorijama SPS-a u Beogradu rekao da sa predsednikom Srbije i SNS-a Aleksandrom Vućem, osim načelne saglasnosti da dve partije nastave saradnju, nije do sada razgovarao o personalnim rešenjima u vladi, kao ni da ga o toj temi još nije kontaktirala mandatarka Ana Brnabić.

“Niko mi ne veruje da nismo dogovorili to sve, ali sa Aleksandrom Vučićem nismo razgovarali o kadrovskim rešenjima, ni koji bi resor ja vodio u sledećoj vladi. Sa mandatarkom nikakav kontakt nisam imao (na tu temu). Ne mogu da govorim o stvarima koje ne zavise od mene”, kazao je Dačić.

On je najavio da će danas biti doneta odluka i o sazivanju kongresa SPS-a, za šta je načelni datum 17. decembar.

“Prvi put od osnivanja SPS-a kongres neće biti održan u Sava centru, zbog renoviranja”, kazao je Dačić i dodao da još nije doneta odluka gde će se održati.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x