Dačić: SAD uvele sankcije Vulinu iz političkih razloga

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaVideo printscreen
Podelite vest

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da su sankcije koje su SAD uvele direktoru Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandru Vulinu isključivo politički motivisana odluka zbog odnosa Srbije sa Rusijom.

“Pa i ja sam bio na listi američkih sankcija, i predsednik Srbije Aleksandar Vučić je bio na listi, to je bilo za vreme Miloševića. Te liste i služe da ostvaruju i određene političke ciljeve a jasno je da kada je reč o Vulinu da je to isključivo politička odluka zasnovana na osnovu odnosa prema Rusiju”, izjavio je Dačić.

On je na TV Pink rekao da i tako motivisana odluka nije dobra i pravedna, jer Srbija ne ispunjava nikakve interese Rusiji i da je uvela sankcije Moskvi sada, od nje ne bi mogla da traži zakazivanje posebne sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

“Potrebna nam je ta sednica da bi mogao da se čuje glas Srbije i da svet vidi pravo stanje i ono što se dešava na Kosovu iako ne verujem da će biti donesene neke odluke tokom zasedanja”, rekao je Dačić.

Dačić je dodao da je povlačenje 25 odsto kosovskih snaga sa severa Kosova “trik da se zamažu oči” i ima za cilj da ostave glavni izvor tenzija i dalje nerešen.

“Postavlja se pitanje da li je to Kurtijev hir, da bude novi Zelenski, možda on sanja o ratu jer to vidi kao rešenje i zaokruženje nezavisnosti Kosova ili to sve radi uz podršku ili uz samo blagonaklonost međunarodne zajednice koji time što ga ne disciplinuju”, rekao je on.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x