Dačić: Srbija za kompromis o Kosovu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS)
Podelite vest

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Budimpešti da je Srbija čvrsto opredeljena da sačuva mir i stabilnost na Kosovu i da želi politički dogovor za otvorena pitanja.

“Smatramo da pitanje Kosova može da se reši samo kompromisom i veoma smo osetljivi da se pristupa u skladu sa politikom dvostrukih standarda kada je reč o teritorijalnom integritetu. Ili je teritorijalni integritet princip, ili nije. Ne može se u jednom slučaju biti za očuvanje teritorijalnog integriteta, a u drugom reći – pa može i drugačije”, rekao je Dačić na zajedničkoj konferenciji za novinare posle razgovora sa mađarskim kolegom Peterom Sijartom.

Naveo je takođe da za Srbiju postoje tri crvene linije kada je u pitanju Kosovo.

Prvo je da sve potpisano mora da se sprovede, drugo da Srbija ne može da prizna nezavisnost Kosova i da se složi da Kosovo uđe u UN i treće je bezbednost Srba na Kosovu, rekao je.

Govoreći o odnosima Srbije i Mađarske Dačić je rekao da su na najvišem nivou u poslednjih 10 godina i da su zasnovani na međusobnom poverenju, saradnji, traženju zajedničkih interesa i poštovanju, uključujući i poštovanje prava nacionalnih manjina – Mađara u Srbiji i Srba u Mađarskoj.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x