Danas: Još se ne nazire osnivanje Vučićevog narodnog pokreta

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Beograd, 19.03.2023. - Predsednik Srbije Aleksandar Vucic obraca se javnosti danas iz Palate Srbija u Beogradu. (BETAPHOTO/MILOS MISKOV)
Podelite vest

Iako je do Vidovdana ostalo nedelju dana još se ne naziru ni konture Pokreta za državu i narod, čije je osnivanje baš na taj dan najavio predsednik Srbije i bivši predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, piše list Danas.

Pozivajući se na izvore iz Srpske napredne stranke i koalicionih partija, list u današnjem izdanju navodi da za sada niko ne zna šta konkretno znači osnivanje tog pokreta, pa ni oni koji su javno pozvani da budu njegov deo, kao Socijalistička partija Srbije.

Danas navodi da je poziv za učešće u najavljenom Vučećevom narodnom pokretu za sada najverovatnije dobio samo Pokret socijalista Aleksandra Vulina.

“Trenutno imamo dovoljno problema kojima se mora dati prioritet. Radi se intenzivno, a sve će se čuti i videti na Vidovdan”, izjavio je potpredsednik Pokreta socijalista Đorđe Komlenski.

Miroslav Parović iz Narodnog slobodarskog pokreta rekao je za Danas da je novi pokret Aleksandra Vučića “umro” pre nego što je formiran, a zvaničan datum propasti je bio dan velikog kontramitinga, 26 maja “kada se jasno videlo da je to promašena priča”.

“Dva najsrećnija čoveka toga dana bili Dodik i Dačić, koji su uživali u svakoj sekundi Vučićeve propasti”, rekao je Parović i dodao da će im to “ujedno biti i alibi da eskiviraju ulazak u tog političkog Frankenštajna”.

On je naveo da kada je “diktator na svom kraju, po pravilu ima najluđe i najmegalomanskije ideje”, i dodao da je Vučićev “san da na Vidovdan bude proglašen za predsednika svih Srba i da po uzoru na 90-te na Kosovu formira srpsku autonomnu oblast (poput SAO Krajina) kako bi i tamo dobio nekog srpskog predsednika da ga podrži”.

“Sva sreća pa će se to sve urušiti i onda će nova vlast moći da normalnom politikom brani ustavni poredak zemlje, a i regionalnu poziciju u kojoj je Beograd pijemont, a ne tamni vilajet kao danas”, rekao je Parović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x