Danas peti protest ‘Srbija protiv nasilja’, planirana šetnja i ‘prsten’ oko Predsedništva

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Jelena Milošević SSP
Podelite vest

Peti protest “Srbija protiv nasilja” biće održan danas u Beogradu od 18 časova ispred Skupštine Srbije, tačno mesec dana od kada je 13-godišnjak ubio devet učenika i radnika obezbeđenja u beogradskoj Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”.

Planirano je da se od zgrade parlamenta pođe u šetnju Bulevarom kralja Aleksandra, Beogradskom ulicom, preko Trga Slavija i Ulicom kralja Milana do Trga Nikole Pašića i Pinoirskog parka, čime će biti napravljen “prsten” oko zgrade Predsedništva.

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić pozvao je građane da na protest ponesu po cvet kojeg će ostaviti kod zgrade Predsedništva.

On je najavio da će sa velike bine koja će biti postavljena ispred parlamenta govoriti “žrtve režima” i javne ličnosti, među kojima i glumica Svetlana Bojković.

Zahtevi protesta su smenjivanje Saveta Regulatornog tela za elektronske medije i rukovodstva RTS-a, gašenje štampanih medija, ukidanje programa i nacionalnih frekvencija onim medijima koji promovišu nasilje, kao i smenjivanje ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina.

Na protest “Srbija protiv nasilja” pozivaju opozicone parlamentarne grupe Ujedinjeni, Narodna stranka, Demokratska stranka, Zajedno-Moramo, Zeleno-levi klub, ali naglašavaju da protest nije politički.

Protest je prvobitno bionajavljen za petak, 2. jun, ali je pomeren za subotu, između ostalog jer su pojedine desno orijentisane organizacije u isto vreme najavljivale okupljanje u centru Beograda zbog situacije na Kosovu i Metohiji.

Te organizacije su, u međuvremenu, skup takođe pomerile za subotu i on će u 17 časova početi kod spomenika ruskom caru Nikolaju, a najavljuju da će se potom priključiti protestu “Srbija protiv nasilja”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x