Danas prva sednica prolećnog zasedanja, poslanici biraju zaštitnika građana

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: RTS 2 printscreen
Podelite vest

Poslanici Skupštine Srbije započeće danas prvu sednicu redovnog prolećnog zasedanja, a na dnevnom redu je više kadrovskih rešenja, među kojima je i izbor Zaštitnika građana.

Poslanici će birati po četiri člana Visokog saveta tužilaštva i Visokog saveta sudstva koji se prvi put nakon promene Ustava biraju iz reda istaknutih pravnika.

Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu ranije je doneo odluku da kandidati za članove Visokog saveta sudstva budu Jelena Vučković, Žikica Dronjak, Nikola Bodiroga, Marina Grbić, Rastko Brajković, Aleksandar Popović, Srđan Stefanović i Nataša Delić.

Kandidati za članove Visokog saveta tužilaštva su Miroslav Đorđević, Dušan Purić, Predrag Ćetković, Vesna Luković, Vladimir Simić, Nenad Tešić, Jelena Glušica i Bojan Petrović.

Poslanici će na današnjoj sednici birati i Savet Državne revizorske institucije (DRI). Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava predložio je da za predsednika Saveta DRI ponovo bude izabran Duško Pejović, za potpredsednika Marija Obrenović, a predloženo je i da za članove Saveta DRI parlament izabere Nevenku Bojanić, Marijanu Simović i Ljiljanu Dimitrijević.

Danas će poslanici razmotriti i predlog da za Zaštitnika građana ponovo bude izabran Zoran Pašalić koji je prethodno dobio podršku vladajuće koalicije.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x