Danas zvanično puštanje u rad sistema “Pronađi me”

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Igor Jurić, Foto: Printscreen Youtube/KTV Televizija - Zvanični kanal
Podelite vest

U sredu, 25. oktobra u 9 sati u Palati Srbija biće pušten u rad sistem “Pronađi me” koji će služiti za brzo otkrivanje nestale dece. Puštanju u rad sistema, po ugledu na američki “Amber alert”, prisustvovaće i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Dozvolu za puštanje u rad ovog sistema izdaće predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, nakon potpisivanja sporazuma između resorsnih ministarstava, a javnosti će na licu mesta biti prezentovano kako će izgledati i funkcionisati alarmni sistem kada neko dete u Srbiji nestane.

Sistem „Pronađi me” implementiran je na inicijativu Centra za nestalu i zlostavljanu decu (CNZD), a okupljenima će se obratiti osnivač CNZD Igor Jurić, NJ.E. ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Nakon puštanja sistema „Pronađi me” u rad, održaće se osma po redu konferencija „Bezbednost i odgovornost 2023″, u organizaciji CNZD, koja svake godine okuplja relevantne stručnjake u oblasti zaštite i bezbednosti dece iz celog sveta.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x