‘Dani Beograda’ biće otvoreni izložbom ‘Terazije, osvrt i sećanja – beogradsko nasleđe’

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: danibeograda.rs
Podelite vest

Manifestacija “Dani Beograda” ove godine biće otvorena izložbom “Terazije, osvrt i sećanja – beogradsko nasleđe” na Terazijama kod Terazijske česme.

Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, koji je jedan od nosilaca programa manifestacije “Dani Beograda”, saopštio je da će u okviru te izložbe na ukupno 42 panoa biti prikazane razglednice i fotografije koje svedoče o arhitektonskom i urbanističkom razvoju Beograda, a koji ujedno ukazuju na kulturološki i društveni značaj Terazija u životu stanovnika prestonice.

“Naši stručni saradnici će povesti zainteresovane sugrađane u šetnje kroz beogradsko nasleđe i to Centralnu kulu Starog sajmišta, Zindan kapiju na Beogradskoj tvrđavi i Terazije, u danima od 17. do 19. aprila, dok će u Svečanoj sali Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda 15. aprila u 17 časova biti upriličeno autorsko vođenje kroz izložbu ‘Crnotravci graditelji Beograda: graditeljska delatnost pečalbara crnotravskog kraja u Beogradu u 19. i prvoj polovini 20. veka'”, stoji u saopštenju.

Manifestacija “Dani Beograda” biće održana od 16. do 19. aprila, a tačne satnice i detalji planiranih aktivnosti mogu se naći na sajtu danibeograda.rs.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x